Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (KOMEK) “Türk Mutfağı Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Geleneksel tanımların çağdaş yorumlarıyla birleştirildiği etkinliklerde sürdürülebilirlik ve etraf şuuru çerçevesinde hareket edilerek, farklı tarifler pişiriliyor. Bosna KOMEK, Karatay ASEM, Karatay KOMEK ve Akabe KOMEK Kurs Merkezlerinde gerçekleştirilen etkinliklerle hafta boyunca Türk mutfağının güçlü mirası gün yüzüne çıkarılıyor.
YEMEKLER, MATERYALLER İSRAF EDİLMEDEN HAZIRLANIYOR
Etkinliğe katılan KOMEK kursiyerleri, Türk mutfağının çok güçlü bir mutfak olduğunu belirterek, en hoş tanımları Sıfır Atık Projesi kapsamında hazırladıklarını anlattı.
Kursiyerler, tanımlarda kullanılan gereçlerde israfa gitmeden Türk mutfağının zenginliğine dikkat çektiklerini söyledi.
KOMEK TÜRK MUTFAĞININ TANINMASI İÇİN EĞİTİM VERİYOR
KOMEK, Türk mutfağının güçlü mirasını ve lezzetlerini ön plana çıkarmak emeliyle çeşitli projeler yürütüyor.
Türk mutfağının sürdürülebilir yapısını göz önünde tutma hedefiyle çalışmalar yürüten KOMEK, 14 farklı kurs merkezinde Türk Mutfağı eğitimlerine devam ediyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
25 Aralık 2025SPOR
25 Aralık 2025SPOR
25 Aralık 2025GÜNDEM
25 Aralık 2025GÜNDEM
25 Aralık 2025SPOR
25 Aralık 2025SPOR
25 Aralık 2025
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
8299 kez okundu
2
Eğitimde yapay zeka periyodu geliyor
5820 kez okundu
3
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4987 kez okundu
4
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3430 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
2098 kez okundu